hits

uke 30 gravid

  • Skrevet: 17.05.2015 kl.18:21 - Kategori: Graviditet

Siden min uke 30 snart er over så følte jeg det var på tide å opdatere dere litt med svangerskapet :)

 

Alle prøver hoss jordmor har vært fine, jeg har hatt alt på tipp topp hele svangerskapet (untatt att jeg legger på meg formye)

Jeg har heller ikke slitt med bekkenløsning eller noe mye vann i kroppen/ hevelser (litt i det siste men ikke mye)

Jeg har ikke lengre cravings! :) 

Sliter litt med søvn å går mye på toalettet da hihi. 

 

blogg.no » friogfrankoghverdagen » Blogg » Gravid - oppdatering uke 36

Gravid - oppdatering uke 36

28.06.2012 kl.00:14 i Blogg 15 kommentarer

Det er så mange som er så flinke til å oppdatere, og de skriver lange lister og greier, om svangerskapet og hvordan det går med mor og barn. Det har ikke jeg drevet med, men- nå har jeg bestemt meg for å prøve dette. Ting har ikke forandret seg SÅ mye fra uke til uke for min del, så disse punktene, som jeg altså skriver i dag- uke 36+1, vil være gjeldende for de siste ukene. Jeg vet ikke hvor interessant det vil være, med alle denne gravid-info'n for dere, men here we go. :-)

 

♥ Termin: 24. juli 

♥ På vei:  30+5

♥ Størrelse: hmm vet ikke enda, men føles ganske stor :3

♥ Hodet ned: Hun snur seg å vrir seg i alle retninger hele tiden! :P

♥ Hodet festet: Nei :) 

♥ Aktivitet:  Så mye som mulig men forlite egentlig

♥ Søvnmønster: Sliter litt med søvn

♥ Kynnere: Ja :( skikkelig vonde noen ganger

♥ Vektøkning: hehhe... hemmelig :O

 

♥ Melk i brystene:  Kommer plutselig masse noen dager, andre dager bare pittelitt eller ingenting

♥ Strekkmerker: I masse vis :D

♥ Tungt: JAAAAA

♥ Sulten: Mindre :S I starten var det ekstremt men nå glemmer jeg nesten å spise å må passe på nøye :) 

♥ Matkick: Nope! :D

♥ Humør: Litt opp og ned, blir fort grinete på kvelden eller når jeg er sulten ellers bare på topp :)

 

♥ Form: Føler meg for det meste veldig bra, men tung og fort sliten da, mye trøtt

♥ Utålmodig: Litt kanskje hihi utrolig spent på å møte henne når jeg har ventet så lenge, men føler jeg vil savne sparkene når den tiden kommer

 

♥ Utstyr: Så å si alt

 

♥ Barnerom:  Ferdig men mangler kun madrass til babysengen (som i starten er på rommet med oss)

 

♥ Sykehusbaggen: Laget liste, ikke pakket

 

Fra babyverden.no

 

Fra 30 uker og 0 dager til 30 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1600 g 
CRL: 26,5 cm 
Full lengde: 36 cm

OM BARNET
 Fosteret er i begynnelsen av denne uken 28 uker gammelt. Hjernens overflate blir stadig mer rynkete etter hvert som vindingene dannes. Forskere mener intelligensen kommer fra dette laget. Når vindingene snor og bukter seg på overflaten, maksimeres antallet hjerneceller og overflaten blir større. Nå kontrollerer hjernen den rytmiske pusteøvelsen og regulerer temperaturen selv!

Lanugohårene begynner å forsvinne, men forblir lengst på ryggen og skuldrene. Fosteret har nå ordentlige hår på hodet. Fettlaget under huden blir tykkere og glatter ut huden. Fettet isolerer og fungerer som energikilde.

Fosteret fortsetter å bevege seg så mye som mulig på den begrensede plassen og sparker med føttene og dunker med hendene. Noen fostre begynner også å snu seg med hodet ned nå. Dette kjenner du når fosteret sparker og dunker mot mellomgulvet og ribbeina, og hodet presser mot bekkenbunnen.

 

TIL MOR: Bare 10 uker igjen!

 

30 uker gravid30 uker gravidEr du blant dem som plutselig får tidsnød? Så mye skulle vært gjort før babyen kommer. Utålmodigheten i forhold til partneren din kan bli stor. Kommer han til å bli ferdig med det han lovet før babyen kommer? Plutselig må det ryddes i skap, skuffer, kjeller og loft. Nyt energien, men husk at det kommer en dag i morgen også.

 

Har du begynt å kjenne smerter i bekkenet, kan en slik dag hvor alt skal gjøres, straffe seg. Klarer du å porsjonere ut energien, vil du kanskje ha større glede av den. Kvinner som har opplevd bekkenløsning, vet det. Noen er også plaget av åreknuter. Åreknuter er arvelig, men kan også komme fordi hormonene i svangerskapet mykner klaffene i åreveggene. Prøv å ikke stå for lenge av gangen. Klarer du å sitte med beina høyere enn magen, er det til god hjelp. Da vil blodet lettere strømme tilbake til hjertet.

TIL FAR: Pappapermisjon
I pappapermisjonen får du endelig tid alene med barnet. Nå skal dere kose dere og gjøre akkurat som dere vil. Barnet blir med på alt som er gøy! Dette er ikke tiden for å rydde på loftet eller ta opp fag. Introduser heller poden for dine interesser.

Du har mye å glede deg til!Du har mye å glede deg til!Fra ni måneders alder kan barnet sitte i en godkjent sykkelvogn. Om vinteren kan barn i tilsvarende alder sitte i pulk om det ikke er for kaldt. Jogging kan skje med barnevogna eller med egen løpevogn. Ta nødvendige forholdsregler, og la aktivitetene skje på barnets premisser.

Gamle tanter synes det er storartet å få besøk av deg og babyen. Det tar ikke lang tid før kaker, kamferdrops og nytraktet kaffe står på bordet. Kolleger vil sette pris på besøk i lunsjen. Siste nytt på arbeidsplassen utveksles gladelig mot en oppdatering av ditt liv som permisjonspappa.

Storbyen har et rikt tilbud for deg og barnet. På babykino ser du voksenfilm akkompagnert av barnegråt og babling i en kinosal med dempet belysning og tilpasset lydnivå. Enkelte museer har guidede turer for deg og babyen. Det finnes også babysang, babysvømming og åpne barnehager. De fleste helsestasjoner og lokale turistforeninger organiserer trilleturer for permisjonsfedre.

Sørg for at programmet ikke blir for ambisiøst. Noen dager passer det best å bare være hjemme. Det viktigste for babyen er de rolige stundene på fanget til pappa.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar